Wie ben ik?

Sassefras (Sacha), fokker van de Mongoolse Gerbil

Sacha is mijn naam, geboren in 1970 en ik ben gek op allerlei dieren. Naast twee honden en een kat, heb ik een heleboel gerbils. In 2011 is het virus op mij overgeslagen en heb ik dit leuke beestje ontdekt. Natuurlijk heb ik me goed ingelezen. Daarnaast zijn er contacten met andere gerbilfokkers, via een forum en Facebook en we ontmoeten elkaar ook af en toe. Het fokken is echt als hobby; het kost veel meer geld dan je er mee kunt verdienen. Maar al die pups zoeken natuurlijk wel een lief baasje. Vandaar deze website. Dus kijk wat ik momenteel te koop heb of lees algemene informatie over de gerbil. Daarnaast zijn er ook volop foto's te bekijken.

Er bestaan verschillende soorten gerbils, maar de bekendste is de Mongoolse Gerbil en dat is ook de gerbil die ik (en de meeste fokkers) fok. Overal op deze site waar het gaat over De Gerbil, gaat het over de Mongoolse Gerbil.

Ik fok inteeltvrij en maak gebruik van stambomen, zodat de afkomst van de pups bekend is. Ik fok vooral op gezonde gerbils en een goed karakter, maar een leuke kleur is mooi meegenomen. Ik ga wel een beetje voor diverse verschillende kleurmogelijkheden en wat er dan geboren wordt, is altijd weer spannend. De pups groeien op in een huiselijke omgeving en ze worden regelmatig in de handen genomen, zodat ze al redelijk tam naar hun nieuwe eigenaar kunnen.

Om te voorkomen dat de beestjes als slangenvoer gebruikt gaan worden, vraag ik € 7,50 per gerbil. Gerbils worden per koppeltje van 2 verkocht, tenzij je zelf al een maatje voor hem/haar thuis hebt zitten.

Ik woon in Breukelen, dit ligt tussen Utrecht en Amsterdam.
Happy, mijn derde gerbil. Was echt een lievelingetje van me. Helaas is hij overleden.